Intratuin stopt met verkoop glyfosaat middelen

Intratuin maakt alle onkruidbestrijdingsmiddelen met de stof glyfosaat per direct onbestelbaar voor haar winkels.
(Milieu)organisaties zetten al langere tijd vraagtekens bij de effecten van glyfosaat houdende middelen op de gezondheid van mens en milieu en pleiten voor een verbod op de middelen. Hoewel de middelen voldoen aan alle wettelijke bepalingen, werkt Intratuin al enige tijd achter de schermen aan ecologische alternatieven op het schap.
Nu de tuincentrumketen een volwaardig pakket aan alternatieven in haar winkels heeft staan, neemt zij afscheid van alle 22 glyfosaat houdende middelen.

Alle Intratuin winkels krijgen tot en met 1 september 2014 de mogelijkheid om de producten uit te verkopen. De meest herkenbare merken voor de consument zijn RoundUp, Bayer Clear-up en Pokon STOP.

“Door middelen met glyfosaat onbestelbaar te maken, gaat Intratuin als marktleider in haar beleid over bestrijdingsmiddelen verder dan de Europese wet- en regelgeving van haar vraagt”, aldus Menno Wielinga, algemeen directeur Intratuin Nederland. “Wij nemen onze rol in de zorg voor het milieu uiterst serieus. Zo hebben wij vorig voorjaar reeds drie producten met neonicotinoïden gesaneerd, vooruitlopend op eventuele maatregelen van de Nederlandse overheid. De algemene discussie over de verkoop van bestrijdingsmiddelen en in het bijzonder de producten die in relatie worden gebracht met de bijensterfte vragen namelijk een antwoord van ons als retailer.”

Klik hier voor het persbericht van Intratuin